Slagerij-Eeterij Piet Scholten

Slagerij-Eeterij Piet Scholten is al sinds 1913 een familie- en slagersbedrijf pur sang. Al vier generaties, van vader op zoon, stroomt het slagersbloed door de aderen van deze familie. Tijdens het gesprek met Piet en Jean Scholten horen wij verhalen over vroegere tijden, hoe grootvader Scholten thuis in de woonkamer naast de oude potkachel zijn worsten rookte maar ook over hoe de jongste generatie een prijs wint met zijn ravioli met parmaham. Je proeft passie voor het slagersvak en alles ademt een grote liefde voor mooi vlees.

no images were found

no images were found

no images were found

no images were found

De status van een ‘normale’ slager zijn ze hier inmiddels wel ontgroeid. Ze kiezen voor exclusief vlees zoals Livar (LImburgse klooserVARken), Ibérico van Agroibéricos DeRaza, kalfsvlees van het Spaanse Gallische roodbonte rund (Rubia Gallega) of rundvlees als Irish Hereford. Ofwel kwalitatief hoogstaand en gewèldig vlees. Ze richten zich hiermee op de thuiskok die graag met eerlijke en ambachtelijke producten wil werken. De klanten komen dan ook uit de wijde omgeving naar de slagerij.

no images were found

no images were found

no images were found

Scholten staat pal achter het product dat hij verkoopt en vertrouwt hiervoor ook op zijn leveranciers, met wie hij vaak al een jarenlange relatie heeft. Met hen moet hij kunnen lezen en schrijven, wat ertoe leidt dat hij niet voor verrassingen komt te staan en een constant niveau behoudt. Al het vlees wordt in de winkel geleverd, voor een nieuw product moeten ze echter een uitzondering maken. Binnenkort verkopen ze ook Mangalica-varken (wolvarken) die in België wordt gefokt en geslacht. Leveren doet deze slachter niet en zal Scholten toch zelf erop uit moeten om dit mooie product aan zijn assortiment toe te voegen.

no images were found

no images were found

no images were found

De slagerij staat bekend om zijn exclusieve vlees maar ook voor een (scharrel)kipfilet of de met zorg gemaakte hausmacher en patés kan je bij ze terecht. Scholten is echter door zijn totale assortiment niet de slagerij voor ‘iedere dag’. Ze zijn dan ook van mening dat je niet elke dag vlees hóeft te eten, “maar als je gaat voor vlees, ga dan voor het beste dat er is.”

Slagerij-Eeterij Piet Scholten, Damstraat 2, 2265 AG Leidschendam (070) 3272843

Meer informatie:
Livar
Ibérico Agroibéricos DeRaza
Irish Hereford
Mangalica-varken

6 thoughts on “Slagerij-Eeterij Piet Scholten

 1. Beste Piet

  De tijd gaat snel
  Met veel plezier heb ik naar je site gekeken.
  Zou heel leuk vinden met je van gedachten te wisselen.
  Zoals we vroeger wel eens gedaan hebben.
  Je hebt er zeker wat mooi’s van gemaakt complimenten.

  Groetjes Gertjan hoop eens wat van je te horen.

 2. We hadden vrienden zo’n salami-truffelbolletje kado gegeven. Zie hieroner hun reatie: “Maar wat ons tot enorme zuchten van genot bracht was de heerlijke worst die jullie ons cadeau deden. Goddelijk.
  Ik ben er niet zo voor om ver van huis boodschappen te doen, maar dit is een worst die een omweg waard is. Ook Nelli vond t zalig. ik liet ook een heel klein stukje aan Martijn proeven en ook die was lyrisch.”

  Wat wil je nog meer?

 3. Piet Scholten is onze supplier voor mijn kookclub.

  Uitstekend advies, beleving en passie zijn maar een paar waarnemingen als je bij Piet in de winkel staat. Proeven, beleven en genieten, daar gaat het bij Piet Scholten om.

  Aanraders? Salami/truffel met een laagje Parmezaan.
  Maar ook lokaal Zuid-Hollands wild!

 4. goedemiddag ik wil laten weten dat wij een wolvarken fokkerij bezitten Graag zouden wij in contact willen komen met de exclusive reastaurants of slachterijen met vriendelijke groet

 5. Beste Gort,
  Fijn dat u onze blog gebruikt! Ik zal uw gegevens doorgeven aan het restaurant De Oude Melkhandel, gevestigd in Oud-Leidschendam. Gegevens: Sluiskant 22, 2265 AB Leidschendam, 070- 31 782 70 info@deoudemelkhandel.nl, deoudemelkhandel.nl/home
  Maar ik kan het ook niet laten om te vragen of het mogelijk is of ik samen met mijn vriend eens bij u te kijken, want ik ben maar een normale blogger en is dit een hobby van mij! Ik zou het leuk vinden om over de wolvarken fokkerij te schrijven.
  Alvast bedankt voor de reactie!
  Met vriendelijke groet,
  Britte Stomp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.